witam,
niedługo mam zamiar kupić sobie aparat cyfrowy i zastanawiam się jaką firmę brać pod uwagę podczas wyboru. Z tego co zdążyłam przeczytać i usłyszeć, to firmy Nikon i Canon są liderami. Co wy na ten temat myślicie? Jakiej firmy najlepiej aparat kupić? Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Również polecam te firmy zależny co chcesz robić tym aparatem jakie zdjęcia i czy naprawdę interesuje cie fotografia bo jak tak to lustrzanka tylko i wyląncznie ponieważ zawsze kiedyś możesz dokupić obiektyw makro.staloogniskowy lub inny wybór należny do ciebie Pozdrawiam.
Sony i inne firmy również robią zdjęcia jak canon czy nikon.
Ja bym poleciła jeszcze Pentaxa. Mam lustrzankę tej firmy - model K20D - i jako zalety zdecydowanie mogę wymienić świetne odwzorowanie rzeczywistych kolorów i dobre doświetlenie fotografii Plusem jest także stosunek jakość/cena - wydatek naprawdę opłacalny. A jeśli chodzi Ci o cyfrówki to ja np. myślałam nad zakupem tej http://www.torres.pl/produkt-sony-dsc-w275b-33739.html. Firma Sony i cena też nie taka straszna ;P, a torres.pl to wygodne i bezpieczne źródło zakupu.